LUCAS RIDE

Op zaterdag 27 mei 2023 probeerden we al fietsend zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de kansarme kinderen. 6 Fietsers slaagden in hun opzet en haalden een mooi bedrag op.

7-Fitness Planning

350 km

De langste afstand

11-Healthy

3.250

Ingezameld bedrag

DE LUCAS RIDE

Op zaterdag 27 mei 2023 gaan we massaal fietsen ten voordele van het Lucas project in samenwerking met Sportevents en Café Coureur. Je fietst of jouw eigen gekozen afstand op jouw eigen parcours of je fietst mee met één van de twee pelotons die een 350km lange rit doorheen Vlaanderen gaan afleggen met start en aankomst in Borgloon. Elke groep telt max 50 fietsers en er wordt gefietst aan 2 verschillende snelheden.

Elke fietser, die op 27 mei zijn beste wieltje voorzet, laat zich hiervoor sponsoren en engageert zich om om minimum 100€ donaties op te halen (maar liefst veel meer).

Inschrijven kan alleen of samen met vrienden. Alle opgehaald donaties gaan integraal naar ons goede doel.

De Challenges

Schrijf je nu in voor één van de twee onderstaande fiets uitdagingen. Opgelet voor de Lucas Ride Epic met start van in Borgloon zijn er slechts 100 startbewijzen per startlocatie.

Lucas Ride

Afstand naar keuze
Bepaal je afstand, startlocatie en parcours zelf en fiets alleen of met vrienden op 27 mei 2023

Deelnameprijs gratis
  • Afstand naar keuze
  • Parcours naar keuze
  • Alleen of met vrienden
PELOTON

Lucas Ride EPIC

350 km
Start om 6.00 stipt aan Café Coureur in Borgloon.

Deelnameprijs €20
  • Groepsrit ( 2 wegpelotons | max 50 per groep )
  • 5 bevoorradingen
  • Volgwagen
  • GPX rit - Live tracking

Alle inschrijvingen / donaties / transacties gebeuren via de beveiligde registratie module van Passion For Sports en de betaalprovider Mollie.
Facturen voor bedrijven kunnen automatisch worden aangemaakt na betaling

Is er een minimum en maximum afstand?

Deelnemers die niet meefietsen in 1 van de twee pelotons met start en finish in Borgloon kiezen alles zelf. Waar ze starten, met wie ze fietsen en hoe ver ze fietsen. Er is maar 1 voorwaarde: De rit moet plaatsvinden op 27 mei. Tip: hoe groter jouw uitdaging, hoe meer jouw vrienden en familie gaan doneren!

Wie organiseert dit event en waarom kost het 20 euro?

De logistieke organisatie is in handen van Sportevents en Café Coureur. Deze hebben allebei een jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld. De deelnameprijs van 20 euro dient voor het aankopen van kwalitatieve bevoorrading, zodat jullie voldoende brandstof hebben voor deze monstertocht.

Wanneer komt het pacours online?

Vanaf 12 mei zullen alle deelnemers van de EPIC editie het gpx bestand in hun mailbox ontvangen.

De Lucas Ride EPIC start en eindigt aan café coureur in Borgloon.

Hoe snel rijden de groepen?

De 2 pelotons die om 6u in Borgloon vertrekken rijden gemiddeld 29 km/u en 31 km/u. Onze team kapiteins zullen waken over een correcte en constante snelheid.

Waar zijn de bevoorradingsposten?

Er zijn verspreid over het parcours 5 bevoorradingposten voorzien.

Wat bij materiaalpech?

Er zal een volgwagen voorzien zijn met basic depannage materiaal. Deze zal niet altijd achter de groep kunnen rijden daar de route regelmatig over fietspaden gaat die verboden zijn voor wagens. Bij pech wordt er steeds overlegd met de teamkapiteins en wordt er in principe gewacht. Of je kan aansluiten bij een tragere groep en/of tijd inhalen door weinig halt te houden aan de bevoorradingen. De groepen stoppen steeds 15 minuten aan elke stop. Er is een live tracking voorzien die de locatie van de twee verschillende groepen steeds weergeeft.

Wat als ik het tempo niet kan volgen?

De parcoursen zijn hoofdzakelijk vlak. Bijna alle hoogtemeters van de 350km zitten in de 85km tussen Borgloon en Kortenberg. Als het tempo voor jou te hoog ligt kan je of alleen verder of aansluiten bij een tragere groep. Je kan deze lokaliseren via onze live tracking.

Wat is er voorzien aan de start?

Nadat je je even komt aanmelden in café coureur te Borgloon, kan je nog vlug een bezoekje doen aan het toilet. En kan je genieten van een heerlijk kopje koffie.

Wat is er voorzien aan de finish?

Naast een ongelooflijke voldoening hebben we voor iedereen gratis bier aan de aankomst. En voor diegene die ook een hongertje hebben is er ook een lekkere gratis pasta voorzien. Ook douches zullen te beschikking zijn aan de aankomst in Café coureur.

Met steun van